برترین غذاهای ایتالیایی؛ از پاستا تا پیتزا، سفری به دنیای خوشمزه ها
به گزارش وبلاگ آژانس الکترونیکی، برترین غذاهای ایتالیایی شامل انواع پیتزاها، پاستاها و غذاهایی بر پایه خمیر، پنیر و گوشت هستند که با سس های دست ساز سرو می شوند.
غذاهای ایتالیایی از معروف ترین غذاهای منوی بین الملل در رستوران های کشورهای مختلف هستند. فرهنگ غذایی ایتالیا بیش از هر کشوری به سایر نقاط دنیا نفوذ نموده و با ذائقه اغلب مردم متناسب است. غذاهای ایتالیایی ساده نیز در بسیاری از نقاط دنیا جای خود را در خوراک روزمره افراد به دست آورده اند.
غذاهای ایتالیایی در کشور ما هواداران بسیاری دارند. پیتزا و پاستا، از انواع غذای ایتالیایی رایج در ایران هستند که نام آن ها در منوی بیشتر رستوران ها به چشم می خورد. اگر به آشنایی با غذای ملی کشورهای مختلف دنیا علاقه دارید، در ادامه ما را همراهی کنید. در این مقاله ما به معرفی 15 غذای ایتالیایی معروف خواهیم پرداخت.
با برترین غذاهای ایتالیایی آشنا شوید:
- پیتزا پپرونی
- پاستا چیکن آلفردو
- اسپاگتی کاربونارا
- لازانیا
- پیتزا مارگاریتا
- تورتلینی
- ریزوتو
- استیک فیورنتینا
- پیتزا ناپولیتن
- مرغ کاچیاتوره
- راویولی
- فوتوچینی پومودورو
- آرانچینی
- تیرامیسو
- پاناکوتا
پیتزا پپرونی (Pepperoni Pizza)
پیتزا پپرونی یکی از غذاهای ایتالیایی معروف در سراسر دنیا است که از نوعی سوسیس تند و خشک تهیه می شود. این پیتزا نوعی غذای ایتالیایی ساده به شمار می رود که در پخت آن به جز سوسیس گوشت گوساله، از موادی مانند گوجه فرنگی، پنیر و خمیر پیتزا استفاده شده است. پیتزا پپرونی نخستین بار در سال 1919 میلادی، به وسیله مهاجران ایتالیایی در نیویورک آمریکا پخته شد؛ اما به علت طبخ آن به دست ایتالیایی تبارها، در دنیا به عنوان غذایی ایتالیایی شناخته می شود.
برای تهیه سوسیس پپرونی به طور معمول از گوشت گوساله استفاده می نمایند؛ اما در کشورهای مختلف با توجه به ذائقه مردم آن کشور، از مخلوط گوشت حیوانات در تهیه این سوسیس استفاده می شود. نمک، پاپریکا، فلفل چیلی یا قرمز، رازیانه و سیر از دیگر چاشنی های مورد استفاده در پیتزا پپرونی هستند.
فرایند تخمیر سوسیس پپرونی سبب تندی بیشتر آن می شود و پیتزای پپرونی نیز در دسته غذاهای تند ایتالیایی قرار گرفته است. در بسیاری از نقاط ایتالیا، سوسیس پپرونی را به صورت دست ساز آماده می نمایند؛ اما در حال حاضر فراوری این سوسیس محدود به ایتالیا نیست. این غذای ایتالیایی با گوشت گوساله از محبوب ترین غذاها در سراسر دنیا به شمار می رود و در منوی برترین رستوران های تهران نیز نام آن به چشم می خورد.
پاستا چیکن آلفردو (Chicken Alfredo Pasta)
غذاهای ایتالیایی با پاستا از محبوب ترین غذاهای این کشور هستند که با سس های مختلفی طبخ می شوند. در میان سس های مورد استفاده در پاستاها، چیکن آلفردو سازگاری بیشتری با ذائقه مردم سایر کشورها دارد. ترکیب شیر، خامه، قارچ، پنیر پارمزان و کره، همراه با تکه های ترد مرغ، سس چیکن آلفردو را تشکیل می دهند.
هر ایتالیایی در طول سال به طور میانه بیش از 20 کیلو پاستا مصرف می نماید و این ماده غذایی در ایتالیا محبوبیت بالاتری از سایر ترکیب های نشاسته دار دارد. پاستا چیکن آلفردو از مهم ترین غذاهای ایتالیایی با مرغ است و طبخ آن بسیار سریع انجام می شود.
پاستا چیکن آلفردو نخستین بار حدود 130 سال قبل و در دهه 1890 میلادی، به وسیله شخصی به نام آلفردو، در رستورانی کوچک و خانوادگی در شهر رم طبخ شد. امروزه این پاستای ایتالیایی از غذاهای ثابت در رستوران های مختلف کشورهای دنیا به شمار می رود و گردشگران در سفر به نقاط مختلف دنیا، امکان صرف این غذای لذیذ و محبوب را در رستوران ها خواهند داشت.
اسپاگتی کاربونارا (Spaghetti Carbonara)
اسپاگتی کاربونارا از معروف ترین غذاهای ایتالیایی به شمار می رود که در رستوران های شهرهای مختلف ایتالیا و به خصوص رم، انتخاب بسیاری از گردشگران است. سرآشپزهای ایتالیایی طبخ نخست این غذا را به آشپزی جوان از شهر بولونیا (Bologna)، نسبت می دهند.
مواد اصلی برای تهیه سس کاربونارا شامل بیکن، زرده تخم مرغ، شیر، خامه، فلفل سیاه و پنیر است. نوع سنتی اسپاگتی کاربونارا سیر ندارد و فلفل سیاه طعم دهنده اصلی آن به شمار می رود.
امروزه در رستوران های متنوع دنیا، سس کاربونارا را با ترکیبات تازه ای از مواد غذایی محبوب درست می نمایند. مواد غذایی مورد استفاده در این غذا در هر کشوری با توجه به ذائقه غذایی مردم آن کشور فرق دارد. بعضی رستوران ها با جایگزینی میگو به جای بیکن، کاربونارا را به غذایی دریایی تبدیل می نمایند. بعلاوه با تغییر بیکن به کنگر یا مواد غذایی گیاهی، این اسپاگتی مناسب گیاهخواران می شود.
لازانیا (Lasagna)
لازانیا با معروفیتی دنیای در دسته غذاهای ایتالیایی با گوشت قرار گرفته است؛ البته این غذای معروف ایتالیایی در کشورهای مختلف با ترکیب مواد غذایی تازه نیز طبخ می شود.
لازانیا غذایی از خانواده ماکارونی ها است که مواد آن به صورت لایه لایه با ورقه هایی از لازانیا، سس گوشت (مخلوطی از گوشت گوساله، پیاز، گوجه فرنگی و سبزیجات) و سس بشامل روی هم قرار می گیرند. در هر لایه پنیر پارمزان و موزارلا را به این ترکیب اضافه می نمایند تا این غذا لذیذتر شود. در رستوران های مختلف به جای استفاده از سس گوشت، از ترکیب مواد غذایی گیاهی برای طبخ لازانیای گیاهی استفاده می نمایند.
نخستین بار لازانیا در شهر بولونیا، در شمال ایتالیا طبخ شد و به سرعت جای خود را در آشپزخانه های ایتالیایی به دست آورد. در نوع سنتی این غذا، ورقه های لازانیا مستطیل شکل است و در قالب های مستطیلی نیز پخته می شود. امروزه از این غذا به عنوان یکی از نمادهای غذایی ایتالیا در کنار پاستا و پیتزا، یاد می نمایند.
پیتزا مارگاریتا (Pizza Margherita)
پیتزا مارگاریتا (مارگریتا) نوعی غذای ایتالیایی ساده با معروفیت دنیای است که انتخابی مناسب برای علاقه مندان به غذاهای گیاهی به شمار می رود. این پیتزا نخستین بار در سال 1889 میلادی در شهر ناپل (Naples)، در جنوب ایتالیا و به افتخار ملکه ایتالیا، مارگاریتا دی ساوویا (Margherita di Savoia) طبخ شد و از اصیل ترین غذاهای جنوبی ایتالیا است.
مواد اصلی پیتزا مارگاریتا را سبزی ریحان، گوجه فرنگی و پنیر موزارلا تشکیل می دهند که روی خمیر پیتزا پخش می شوند. به خاطر ترکیب رنگی این پیتزا که به پرچم ایتالیا شباهت دارد، گردشگران و بسیاری از مردم ایتالیا از آن با عنوان نماد این کشور یاد می نمایند.
پیتزا مارگاریتا از جنبه دیگری نیز در دنیا معروفیت دارد. طبخ پیتزای ناپل که مشهورترین نمونه آن پیتزای مارگاریتا است، در سال 2017 میلادی در لیست آثار ناملموس ایتالیا در یونسکو ثبت شد. دولت ایتالیا در کوشش برای ثبت دیگر غذاهای سنتی کشور در این لیست است.
تورتلینی (Tortellini)
تورتلینی در دسته غذاهای ایتالیایی با پاستا قرار گرفته است که با نام ماکارونی شکم پر نیز در نقاط مختلف دنیا شناخته می شود. در هرکدام از شهرهای ایتالیا از مواد غذایی متنوعی برای پر کردن خمیر پاستای تورتلینی استفاده می نمایند.
از گوشت گوساله و دیگر گوشت های قرمز تا آبزیان و انواع پرندگان، در طبخ سس داخل تورتلینی استفاده می شود. در رستوران های ایتالیا، تورتلینی در مقدار های بزرگ را همراه با پنیر و دورچین سبزیجات سرو می نمایند و انواع کوچک این پاستا را نیز برای تهیه انواع سوپ به کار می برند. سرو تورتلینی در آب گوشت، ترکیب موردعلاقه شهروندان ایتالیا است.
نخستین بار تورتلینی در منطقه امیلیا رومانیا (Emilia Romagna)، در شمال ایتالیا و در نزدیکی بولونیا، ابداع شد و به مرور به سایر شهرهای ایتالیا رفت.
ریزوتو (Risotto)
ریزوتو به زبان ساده برنج ایتالیایی است؛ اما در واقع به تکنیک پخت نوع خاصی از برنج ایتالیایی، ریزوتو می گویند. این غذا ساختار نرم و خامه ای دارد و برای بسیاری افراد، انواع مختلف ریزوتو لذیذتر از پیتزاها و پاستاها هستند.
ریزوتو نخستین بار در مزارع شمال ایتالیا و به خصوص اطراف شهرهای لمباردی (Lombardy) و پیمونت (Piedmont)، به عمل آمد و امروزه نیز کشتزارهای اصلی این برنج در مزارع اطراف شهر میلان (Milan) قرار دارند. تنوع غذاهایی که با ریزوتو پخته می شوند، بسیار بالا است. در شهر میلان پخت ریزوتو با آب گوشت و ترکیب آن با انواع پنیر رواج دارد.
یکی از غذاهای سنتی شهر میلان، ریزوتوی میلانی نام دارد که در آن، برنج ریزوتو را همراه با پنیر پارمزان، کره، پیاز و زعفران طبخ می نمایند و وجه تمایز آن با دیگر ریزوتوها در استفاده از زعفران است. از دیگر مواد غذایی ترکیبی با ریزوتو در غذاهای ایتالیایی معروف می توان به کدو تنبل، قارچ، سوسیس و صدف اشاره نمود.
استیک فیورنتینا (Florentine steak)
استیک فیورنتینا یا استیک فلورانسی نوعی غذای ایتالیایی با گوشت گوساله است. این غذا نخستین بار در توسکانی (Tuscany) در مرکز ایتالیا طبخ شد؛ اما استقبال بازرگانان انگلیسی از این غذا در شهر فلورانس (Florence)، سبب نام گذاری این غذا به نام فلورانسی شد.
در ایتالیا استیک فیورنتینا را با دستوری خاص طبخ می نمایند که بر اساس آن نباید مدت زمان پخت این غذا بالا باشد، تا استیک آب دار بماند. از مواد اصلی مورد استفاده در چاشنی این استیک می توان به روغن زیتون اشاره نمود. برای دورچین استیک نیز از لوبیا، رازیانه، سیب زمینی و سایر سبزیجات استفاده می نمایند.
پیتزا ناپولیتن (Neapolitan Pizza)
پیتزا ناپولیتن از غذاهای ایتالیایی معروف است که برای نخستین بار در شهر ناپل ابداع شد. این پیتزا نیز در دسته پیتزاهای با روش پخت مخصوص شهر ناپلی قرار گرفته است که شیوه طبخ آن ها در لیست میراث ناملموس یونسکو ثبت شده است.
پیتزا ناپولیتن نسبت به پیتزا مارگاریتا خمیر نازک تری دارد و در دمای بالا به مدت کوتاه پخته می شود. در مقابل پبتزا مارگاریتا را در دمای کم و به مدت طولانی می پزند که سبب افزایش قطر خمیر آن می شود. مواد اصلی روی پیتزا ناپولیتن گوجه فرنگی، پنیر موزارلا، ریحان تازه و مشابه مواد روی پیتزا مارگاریتا است؛ اما بافت آن به علت پخت متمایز، با مارگاریتا تفاوت دارد. سس پیتزا مارگاریتا نیز در مقایسه با پیتزا ناپولیتن تندتر است.
در بیشتر رستوران های ایتالیا پیتزا ناپولیتن را در فرهای هیزمی طبخ می نمایند. دمای بالای فر سبب تشکیل حباب در خمیر و ایجاد لکه های زغالی می شود. در این پیتزا مقدار سس از پنیر پیتزا بیشتر است.
مرغ کاچیاتوره (Chicken Cacciatore)
غذاهای ایتالیایی با مرغ از غذاهای محبوب در سراسر دنیا هستند. مرغ کاچیاتوره نیز از معروف ترین غذاها با گوشت سفید در ایتالیا است که چاشنی های متنوع، طعم متفاوتی به آن می بخشند. این غذا نخستین بار در بخش مرکزی ایتالیا و در منطقه توسکانی (Tuscany)، طبخ شد.
بر اساس مدارک موجود در کتاب های تاریخچه آشپزی در ایتالیا، قدمت مرغ کاچیاتوره به دوره رنسانس می رسد و این غذا خوراک محبوب شکارچیان بوده است.
مرغ کاچیاتوره با ترکیب مرغ سرخ شده و آبدار، سس گوجه فرنگی تند و سبزیجات آماده می شود. این خوراک، غذایی محبوب برای روزهای جشن و مراسم خاص در کشور ایتالیا به شمار می رود و از گزینه های اصلی خانواده های ایتالیایی، برای مهمانی های خانوادگی است.
راویولی (Ravioli)
راویولی یکی از غذاهای ایتالیایی با پاستا است که از لحاظ ساختار شباهت زیادی به تورتلینی دارد. نخستین بار این غذا در شمال ایتالیا طبخ شد؛ اما بین شهرهای میلان (Milan)، منتوا (Mantua) و جنوا (Genoa) به عنوان زادگاه این نوع پاستا، اختلاف نظر وجود دارد.
راویولی را با شیوه های مختلف طبخ و با سس های مختلف سرو می نمایند. از رایج ترین چاشنی ها برای پخت این غذا می توان به سس های گوجه فرنگی و خامه اشاره نمود. در این نوع پاستا ورقه های ماکارونی را تا حد ممکن نازک می نمایند تا پس از پخت ترد باقی بماند.
راویولی سنتی را در آب گوشت می پزند و از پنیر و سبزیجات برای طعم دهی به آن استفاده می نمایند. این پاستا جایگاهی ویژه میان مردم ایتالیا دارد و از غذاهای مورد توجه در جشن ها و مراسم رسمی مانند روز کریسمس است.
فوتوچینی پومودورو (Tomato Fettuccine)
فتوچینی پومودورو از غذاهای ایتالیایی با پاستا است که در دسته قدیمی ترین غذاهای این کشور قرار می گیرد. دستور پخت این پاستا بسیار ساده است و بنا بر نظر سرآشپزان ایتالیایی، فتوچینی پومودورو را می توان پاستای اصیل ایتالیا دانست.
در زبان ایتالیایی، پومودورو به معنای گوجه فرنگی است و پاستای پومودرو نیز با سس قرمز گوجه فرنگی تهیه می شود. در پخت سنتی این پاستا از گوشت استفاده نمی نمایند و به جز گوجه فرنگی، ریحان تازه و روغن زیتون نیز از مواد سس هستند.
قدمت فوتوچینی پومودورو به دهه 1800 میلادی بازمی شود و نخستین بار این پاستا در ناپل (Naples)، طبخ شد.
آرانچینی (Arancini)
آرانچینی یا کوفته برنجی از محبوب ترین غذاهای ایتالیا است که بافتی ترد دارد. ریشه این غذا به جزیره سیسیل (Sicily)، در جنوب ایتالیا بازمی شود و نخستین بار در زمان حکومت اعراب در این جزیره، پخته شد.
با وجود اعتقاد بعضی کارشناسان بر ریشه عربی آرانچینی، این غذا به وسیله کشاورزان جنوب ایتالیا و تنها با الهام از غذاهای عربی ابداع شده است و از پرهوادارترین غذاهای خیابانی ایتالیا محسوب می شود.
برای تهیه آرانچینی در نوع سنتی آن، از گوشت چرخ نموده، نخود فرنگی، پنیر، پودر سوخاری و روغن استفاده می نمایند. سبک پخت این غذا نیز مانند دیگر غذاهای معروف ایتالیایی، در طول زمان تغییرات زیادی داشته است؛ اما در غذاخوری های محلی و رستوران های ایتالیا، هم چنان به شیوه سنتی طبخ می شود.
تیرامیسو (Tiramisu)
وقتی سخن از غذاهای ایتالیایی به میان می آید، پیتزاها و پاستاها تنها غذاهای محبوب در دنیا نیستند. شاید بتوان دسرهای ایتالیایی را نیز در دسته غذاهای محبوب این کشور قرار داد. تیرامیسو از پرهوادارترین دسرها در سراسر دنیا است که افراد بسیاری را به کافه ها جذب می نماید.
تیرامیسو را می توان در کنار پیتزا و پاستا از نمادهای ایتالیا دانست. گرچه امروزه این دسر محبوب را با دستور پخت های متنوعی آماده می نمایند، نوع سنتی آن هم چنان بیشترین هوادار را در دنیا دارد. این دسر بنا بر شواهد موجود، نخستین بار بین سال های 1960 تا 1970 میلادی در منطقه ای به نام ترویزو (Treviso)، در شمال ایتالیا و نزدیکی شهر ونیز (Venice)، تهیه شد.
تیرامیسو از ترکیب بیسکوئیت های ساوویاردی (savoiardi، نوعی بیسکوییت ایتالیایی)، قهوه اسپرسو، پنیر ماسکارپونه، شکر، تخم مرغ و پودر کاکائو تهیه می شود. این دسر انرژی بالایی دارد و به عنوان میان وعده مناسب است.
پاناکوتا (Panna Cotta)
پاناکوتا دسر ایتالیایی سبک و لطیفی است که حالت کرمی دارد. این دسر با شیر تازه تهیه می شود و برخلاف تیرامیسو، در دسته دسرهای سبک ایتالیایی قرار می گیرد. پاناکوتا را نیز مانند تیرامیسو می توان به عنوان یکی از محبوب ترین دسرهای دنیای برشمرد که در بسیاری از کافه ها همراه با نوشیدنی سرو می شود.
یکی از دلایل محبوبیت بالای پاناکوتا، تهیه راحت این دسر ایتالیایی است. در تهیه این دسر از مواد غذایی مانند خامه، شیر، شکر و ژلاتین استفاده می نمایند. امروزه بسیاری از کافه ها و رستوران های دنیا با افزودن عصاره های طبیعی از انواع میوه ها و طعم دهنده ها، انواع مختلف پاناکوتای میوه ای را به مشتریان خود ارائه می دهند.
پاناکوتای اصلی شیری است و طعم میوه ای ندارد. این دسر برای نخستین بار در شهر پیمونت در شمال ایتالیا تهیه شده و سپس به دیگر شهرهای ایتالیا رفته است.
غذاهای ایتالیایی در ایران هواداران زیادی دارند و رستوران های ایتالیایی متنوعی در ایران فعالیت می نمایند. اگر از علاقه مندان غذاهای ایتالیایی معروف هستید و تجربه صرف این غذاها در هر کشوری را دارید، نظرات خود را با ما و دیگر کاربران وبلاگ آژانس الکترونیکی به اشتراک بگذارید.
پرسش های متداول
برترین غذاهای ایتالیایی کدامند؟
پیتزا پپرونی، پیتزا مارگاریتا، پیتزا ناپولیتن، پاستای چیکن آلفردو و بعلاوه غذاهایی مانند استیک فیورنتینا، مرغ کاچیاتوره، ریزوتو و آرانچینی، تعدادی از برترین غذاهای ایتالیایی هستند.
غذای ایتالیایی رایج در ایران کدامند؟
از میان انواع غذا و دسرهای ایتالیایی می توان پیتزا پپرونی، پیتزا مارگاریتا، پاستا چیکن آفردو، لازانیا، تیرامیسو و پاناکوتا را به عنوان غذای ایتالیایی رایج در ایران نام برد.
منبع: کجارو / carminesnyc.com / caftours.com / billyparisi.com / pizzabien.com / thespruceeats.com / britannica.com / cntraveler.com / thekitchn.com / wiseguyshhi.com / foodnetwork.com / lacucinaitaliana.com / italiangardensmtx.com / rosatisfranchising.com / atlasobscura.com / chefspencil.com / tastingtable.com / europeanwaterways.com