شکاف های باقی مانده در مذاکرات وین می تواند طی چند هفته بسته گردد
به گزارش وبلاگ آژانس الکترونیکی، یک روزنامه آمریکایی در گزارشی تحلیلی درباره مذاکرات وین نوشت: ایالات متحده و ایران در مذاکرات غیرمستقیم پیشرفت می نمایند اما با آغاز دور ششم رایزنی ها، توافق نهایی هنوز دست نیافتنی است.
به گزارش وبلاگ آژانس الکترونیکی، روزنامه واشنگتن پست در گزارش خود با اشاره به رایزنی های ایران و سایر طرف های برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) برای احیای این توافق و بازگشت آمریکا به آن نوشت: ایران و ایالات متحده طی دو ماه گذشته درخصوص هر مسئله مورد بحث در مذاکرات غیرمستقیم خود در وین پیشرفت داشته اند، اما با آغاز دور ششم مصاحبه ها از روز شنبه، دولت بایدن هنوز مطمئن نیست که آیا آن ها بیش از هر زمان دیگری از ابتدای مذاکرات به توافق نهایی نزدیک تر هستند یا نه.
یک مقام ارشد دولت آمریکا درباره مذاکراتی که با هدف بازگشت هر دو طرف به توافق هسته ای 2015 صورت می گیرد، گفت: در مورد هر موضوعی در یک دیدار جدید، پیشرفت هایی به دست می آید و شکاف های باقی مانده می توانند طی چند هفته بسته شوند.
این مقام آمریکایی اضافه نمود:، اما 70 یا 80 درصد (پیشرفت) مهم نیست، تا زمانی که بی اعتمادی اساسی بین دو طرف برطرف و تصمیمات سیاسی برای پذیرش نتایج مذاکره گرفته نگردد.
به نوشته واشنگتن پست، هر دو طرف، در بعضی موارد با ویژگی بسیار خاص قدم هایی را که مایلند در جهت انطباق با مفاد اصلی توافق هسته ای بردارند، معین نموده اند. ایران گفته که آماده است اقدامات متقابل خود را در پاسخ به لغو اقدامات دوره دونالد ترامپ، شامل تمامی تحریم ها انجام دهد.
یک مقام اروپایی در این باره گفت: در حالی که سوالات حل نشده مربوط به تحریم های ایالات متحده و توانایی های هسته ای ایران همچنان باقی است، ما براساس منطق ریاضیاتی، کاملا خوشبین هستیم که حصول توافق عملی است، اما این تنها بخشی از پاسخ است و بقیه موارد سیاسی تر است.
این روزنامه آمریکایی در ادامه نوشت: در بالاترین سطوح سیاسی، هر یک از طرف ها چیزی را می خواهند که پذیرش توافق در کشورشان را آسان تر می نماید، اما ارائه آن توسط طرف مقابل غیرممکن است. ایران به دنبال اطمینان از عدم خروج مجدد ایالات متحده از توافق هسته ای و اعمال مجدد تحریم ها توسط دولت آینده است.
دولت بایدن نیز می خواهد که ایران صریحاً موافقت کند که این توافق منجر به مذاکرات بعدی درباره محدودیت های طولانی تر و شدیدتر در برنامه هسته ای و برنامه های موشک بالستیک این کشور و به علاوه سوابق حقوق بشر گردد.
روز پنج شنبه در اقدامی که گفته می گردد ارتباط مستقیمی با مذاکرات هسته ای ندارد، اما نشان از حسن نیت ایالات متحده را داشت، دولت بایدن تحریم های دو شرکت و سه مقام سابق دولت ایران را لغو کرد.
وزارت امورخارجه آمریکا تاکید نمود اقدامی که به همراه وزارت خزانه داری اتخاذ نموده، نتیجه تغییر راستی آزمایی شده در شرایط یا رفتار طرف های مورد تحریم بوده است.
این وزارتخانه در ادامه مدعی شد که اقدامات اخیرش نشان دهنده تعهد واشنگتن به برطرف تحریم ها در صورت تغییر در شرایط یا رفتار افراد تحت تحریم است.
سعید خطیب زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان به این اقدام اخیر دولت واشنگتن در خارج کردن نام چند نفر از لیست تحریم های آمریکا واکنش نشان داد.
وی در صفحه توییتر خود در این ارتباط نوشت: خارج کردن گزینشی اسامی از فهرست تحریم شدگان، نه به مصاحبه های برجام مربوط است و نه به عنوان پیامی از حسن نیت دیده می گردد - خصوصا وقتی با تجدید تروریسم مالی همراه است.
بایدن باید به جای پا گذاشتن جای پای ترامپ، با برطرف موثر و قابل راستی آزمایی تحریم ها، از شکست حداکثری او دست بکشد.
منبع: ایسنا
منبع: جام جم آنلاین