طرز تهیه شش انداز بادمجان ؛ غذای محبوب گیلانی ها

به گزارش وبلاگ آژانس الکترونیکی، شش انداز بادمجان غذای اصیل گیلان است و برای طعم دادن به آن از رب انار استفاده می گردد. این غذا در منطقه ها مختلف ایران تهیه می گردد؛ در روش اصلی طرز تهیه شش انداز بادمجان ، باید بادمجان ها را پس از خرد کردن درون تابه سرخ کنید. سپس پیازها را هم به همراه مغز گردو تفت دهید. رب انار را روی این ترکیبات بریزید و درنهایت آن ها را با نمک، فلفل سیاه و زردچوبه مزه دار کنید. اکنون کمی آب ولرم را در قابلمه بریزید و روغن خورش را به آن اضافه کنید. در آخر هم بعد از اضافه کردن بادمجان های سرخ شده به خورش، اجازه دهید تا پخت آن ها برای 15 دقیقه دیگر نیز کامل گردد. این خورش را باید با کته سرو کنید.

طرز تهیه شش انداز بادمجان ؛ غذای محبوب گیلانی ها

جدول زیر مربوط به اطلاعات این غذا است:

شش انداز بادمجان

تعداد نفرات4 نفر
زمان آماده سازی20 دقیقه
زمان پخت غذا40 دقیقه
میزان سختیکم

طرز تهیه شش انداز بادمجان گیلانی

شش انداز بادمجان گیلانی غذای اصیل ایرانی شبیه به فسنجان است، اما در آن از بادمجان استفاده می گردد. برای طعم بهتر این غذا معمولا از رب انار استفاده می نمایند. در ادامه جدول ترکیبات مورد احتیاج و بعلاوه مراحل پخت غذا را به شما آموزش می دهیم.

مواد لازم برای تهیه شش انداز بادمجان گیلانی

طرز تهیه شش انداز بادمجان باید با استفاده از مواد اولیه زیر انجام گردد:

مواد لازممیزان مورد احتیاج
بادمجان قلمی6 عدد
پیاز2 عدد
رب انار2 قاشق غذاخوری
مغز گردو300 گرم
نمک و فلفل سیاهبه میزان لازم
زردچوبه و روغنبه میزان لازم
روغنبه میزان کافی

دستور پخت شش انداز بادمجان

برای شش انداز بادمجان گیلانی باید مراحل زیر را گام به گام انجام دهید:

  • مرحله اول: بادمجان ها را پوست بگیرید و آن ها را به شکل حلقه ای خرد کنید.
  • مرحله دوم: تابه ای را روی حرارت قرار دهید و کمی روغن داخل آن بریزید.
  • مرحله سوم: بادمجان ها را درون تابه بریزید و آن ها را سرخ کنید.
  • مرحله چهارم: پس از آنکه پیاز را به شکل نگینی خرد کردید، آن را درون تابه تفت دهید. رنگ پیازها باید طلایی گردد.
  • مرحله پنجم: مغز گردوی سابیده را روی پیازهای تفت داده شده بریزید و آن ها را به خوبی مخلوط کنید تا یکدست شوند.
  • مرحله ششم: رب انار را به تابه اضافه کنید و آن ها را کمی تفت دهید تا کاملا با هم ترکیب شوند.
  • مرحله هفتم: نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را به این مواد اضافه کنید و تفت دادن را برای دقایقی دیگر ادامه دهید.
  • مرحله هشتم: 3 پیمانه آب ولرم را درون قابلمه بریزید و اجازه دهید تا روغن خورش به خوبی نمایان گردد.
  • مرحله نهم: زمانی که خورش کمی غلیظ شد، بادمجان هایی را که سرخ نموده اید، به قابلمه خورش اضافه کنید و اجازه دهید 15 دقیقه دیگر کاملا حرارت ببینند.

نکته: همچون طرز تهیه بادمجان پلو ، در این غذا نیز بادمجان ها نباید له شوند و حرارت زیادی به آن ها وارد گردد.

  • مرحله دهم: درنهایت نیز زمانی که غلظت خورش به میزان کافی بود، آن را همراه با برنج کته سرو کنید.

نکات لازم در طرز تهیه شش انداز بادمجان

مانند طرز تهیه خورش بادمجان ، تهیه شش انداز نیز نکات و فوت وفن هایی دارد که اگر آن ها را رعایت کنید، نتیجه نهایی بسیار خوش طعم تر خواهد شد:

  • برای درست کردن شش انداز بادمجان نباید رب انار بیش از میزان سفت باشد.
  • برای گرفتن تلخی بادمجان ها آن ها را در آب نمک قرار دهید.

اصول نگهداری شش انداز بادمجان

شش انداز بادمجان گوشت ندارد، پس می تواند برای مدت زمان طولانی تری خارج از یخچال قرار گیرد. اما این بازه زمانی نباید به گونه ای باشد که حرارت غذا به زیر 60 درجه سانتیگراد برسد. در صورتی که نمی خواهید غذا را در همان لحظه مصرف کنید، آن را در یخچال که دمای غذا را به زیر 5 درجه سانتیگراد می رساند، بگذارید.

روش جلوگیری از خراب شدن شش انداز بادمجان

برای جلوگیری از خراب شدن شش انداز بادمجان باید آن را بعد از پخت میل کنید. برای جلوگیری از فاسد شدن غذا نیز آن را در هوای خنک قرار دهید.

برترین جایگزین ها برای طرز تهیه شش انداز بادمجان

در طرز تهیه شش انداز بادمجان می توانید رب انارهایی با طعم های مختلف را جایگزین کنید. بعلاوه اضافه کردن آب نارنج به خورش هم طعمش را مجذوب کننده می نماید.

تاریخچه شش انداز بادمجان

در هر منطقه ایران برای مناسبت های مختلف، غذاهای محلی و خوشمزه ای را تهیه می نمایند. یکی از این غذاها شش انداز نام دارد که در چند منطقه مختلف طبخ می گردد. در گیلان، شیراز و زنجان این غذا را برای چهارشنبه سوری و عید نوروز سرو می نمایند. شش انداز شامل شش ماده اصلی است و در هر منطقه با مواد مختلف تهیه می گردد. برای مثال شش انداز گیلان را با بادمجان، شش انداز زنجان را با خرما و شش انداز شیراز را با هویج طبخ می نمایند.

خواص بادمجان برای بدن

بادمجان از سبزیجات کم کالری و سرشار از مواد مغذی است که در تهیه بسیاری از غذاها مانند طرز تهیه خورش مسما بادمجان از آن استفاده می گردد. این ماده خوراکی حاوی مقادیر زیادی مواد مغذی از جمله ویتامین ها، مواد معدنی و فیبر است. بعلاوه خواص آنتی اکسیدانی هم در آن وجود دارد که تا حد زیادی می تواند در جلوگیری از بیماری های مزمن مانند مسائل قلبی و سرطان موثر باشد. بادمجان بعلاوه در جلوگیری از کم خونی، تقویت و سلامت استخوان و کنترل قند خون هم یاری نماینده است.

طعم شش انداز بادمجان را حتما بچشید…

در صورتی که طرز تهیه شش انداز بادمجان را با روشی که در بالا گفته شد، انجام دهید، نتیجه خوبی را به دست خواهید آورد. البته اگر دوست دارید که طعم غذاهای گیلانی را بچشید، پیشنهاد می کنیم سری به سفارش غذا وبلاگ آژانس الکترونیکی بزنید و رستوران هایی که غذاهای محلی به فروش می رسانند را در این پلتفرم ببینید. به این ترتیب می توانید انتخاب خود را از بین منوی این مجموعه ها انجام دهید.

سوالات متداول

غلظت شش انداز بادمجان تقریبا شبیه به کدام غذای معروف است؟

این غذا شبیه به فسنجان است.

طعم رب انار برای درست کردن این غذا باید چگونه باشد؟

این انتخاب به ذائقه شما بستگی دارد و می تواند ترش، ملس یا شیرین باشد.

منبع: اسنپ فود

به "طرز تهیه شش انداز بادمجان ؛ غذای محبوب گیلانی ها" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه شش انداز بادمجان ؛ غذای محبوب گیلانی ها"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید