چرا طعم غذاهای هواپیما فرق دارد؟

به گزارش وبلاگ آژانس الکترونیکی، غذاهایی که در هواپیماها سرو می شوند طعم های خاص و متفاوتی دارند. کسانی که تا به امروز این غذاها را چشیده اند، متوجه این تفاوت شده اند. برای این امر دلایل مختلفی وجود دارد.

چرا طعم غذاهای هواپیما فرق دارد؟

وقتی در ارتفاع 40,000 پایی از سطح زمین هستید، آب میوه ای که می خورید طعم متفاوتی می دهد؛ نه تنها آب میوه، بلکه تمامی مواد غذایی! وقتی آن ها را در هواپیما می خورید، مزه اش کمی فرق دارد و برای آن علت علمی وجود دارد.

غذاهای بسته بندی شده صنعتی که در برنامه غذایی هواپیماها وجود دارد، خالی از ایراد نیست. همه آن ها منجمد، خشک و بسته بندی شده هستند که کمی باعث عوض شدن طعم غذا می گردد. البته لازم به ذکر است که سرآشپزهای هواپیما برای سیر کردن مسافران و راضی بودن آن ها از غذا، تدابیر زیادی اندیشیده اند و پیشرفت های چشم گیری نیز داشته اند.

رطوبت داخل کابین هواپیما در واقع از رطوبت برخی بیابان ها کمتر است. در برخی موارد رطوبت آن می تواند به کمتر از 12 درصد برسد. در چنین محیطی، حس چشایی و بویایی شما تغییر نموده و طعم ها را به درستی تشخیص نمی دهد. در واقع، لحظه ای که شما وارد هواپیما می شوید، رایحه ها در حس بویایی شما آغاز به تغییر می نمایند؛ اما با اوج گرفتن هواپیما یک باره کاهش می یابد. غذاهای شیرین و شور بیشتر از سایر طعم ها دست خوش تغییر می شوند.

طبق مطالعاتی که موسسه فرانهوفر منتشر نموده است، جو کابین هواپیما توانایی شما را در تشخیص این طعم ها تا 30 درصد کاهش می دهد؛ مثل اینکه پرزهای چشایی شما بی حس شوند. یک خبر خوب! تمامی طعم های خوشمزه دیگر (تند، تلخ، شور) تا اواسط پرواز طعم خود را حفظ می نمایند. پس زمانی که در پی جبران طعم های از دست رفته هستید، چه کار باید بکنید؟ باید به غذا نمک بیشتری اضافه کنید و این دقیقا کاری است که شرکت های هواپیمایی انجام می دهند.

طعم مایعات در هواپیما با جاهای دیگر فرق می نماید حتی اگر همان شربت یا آب میوه را در دو شرایط جوی مختلف بچشید. مایعات در محیط های مختلف منبسط و منقبض می شوند.

فشار کم و رطوبت شاید تنها علت این امر نباشند. یکی از خبرگزاری های معتبر گزارشی منتشر نموده است که طبق آن مردم در مکان های شلوغ و پرسر و صدا طعم شوری و شیرینی غذا را نسبت به مکان های خلوت، کمتر حس می نمایند. گفته می گردد ترکیب طعم های خوشمزه که حاوی پنج طعم جادویی است و معنی دیگری به واژه خوشمزه اضافه می نماید، در مکان های شلوغ تشدید می گردد. در حقیقت، بیشتر سرآشپزهای هواپیماها از این ترکیب برای درست کردن غذاهای خوشمزه به نفع خود استفاده می نمایند؛ در غیر این صورت غذایی که ارائه می دهند باب میل مسافران نخواهد بود. نکته دیگری که هنگام سفارش غذا باید به فکر بسپارید، این است که طعم برخی چاشنی ها مانند هل، ادویه کاری و علف لیمو در ارتفاعات بالا بیشتر احساس می گردد.

منبع: کجارو / travelandleisure.com / true

به "چرا طعم غذاهای هواپیما فرق دارد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چرا طعم غذاهای هواپیما فرق دارد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید