روایتی از مَشک علمدار کربلا در نقل سرخ

به گزارش وبلاگ آژانس الکترونیکی، کارگردان نمایش نقل سرخ با اشاره به اینکه این اثر نمایشی سیر تکامل یک مشک را تا رسیدن به صحرای کربلا به تصویر می کشد از حمایت نشدن هنرمندان در این شرایط گلایه کرد.

روایتی از مَشک علمدار کربلا در نقل سرخ

به گزارش گروه فرهنگی وبلاگ آژانس الکترونیکی، سیدامیر حسینی کارگردان نمایش نقل سرخ که این روز ها در تماشاخانه سرو انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس روی صحنه است درباره استقبال از این اثر نمایشی گفت: متاسفانه به دلیل شرایطی که این روز ها وجود دارد استقبال از آثار نمایشی راضی نماینده نیست، اما حتی اگر یک تماشاگر هم در سالن حضور داشته باشد ما با تمام انرژی نمایش را روی صحنه خواهیم برد.

وی درباره انتخاب این نمایشنامه برای اجرا اعلام کرد: نمایشنامه نقل سرخ نوشته آرش عباسی است که من آن را سال 90 مطالعه کردم در آن سال ها نمایش های مذهبی بیشتر قالبی کلیشه ای و شعاری داشتند و معمولاً بخشی از مخاطبان تئاتر این نوع آثار را نمی پسندیدند. من نیز به دلیل عقبه خانوادگی که دارم به دنبال اجرای یک اثر نمایشی با فضای مذهبی می گشتم که بتواند طیف گسترده ای از مخاطبان را جذب کند و با اندیشه ای باز به این مضامین نگاه نموده باشد که با این نمایشنامه برخورد کردم.

حسینی درباره مضمون و داستان نمایش شرح داد: این نمایش قصه به تکامل رسیدن یک مشک از زمانی که پوست بوده تا رسیدنش به دست حضرت عباس (ع) و حضور در صحرای کربلا را روایت می نماید. در واقع این نمایشنامه از بعد دیگری به واقعه عاشورا نگاه می نماید از این رو در اجرا نیز کوشش شده است به فرم متفاوتی برسیم. این نمایشنامه یک مونولوگ است که در فضا های مختلفی از زبان مشک روایت می گردد و او تاریخ خودش را نقل می نماید با این حال در شیوه اجرایی من سه بازیگر فرم را نیز به کار اضافه کردم که به صورت المانی نقش های مختلفی را برعهده دارند.

این کارگردان تئاتر ادامه داد: از آنجا که نمایش یک مونولوگ بلند در فضا های مختلف است و به شکلی اپیزودیک موقعیت ها و مکان های مختلفی را که این مشک طی نموده به تصویر می کشد برای تغییر فضا نیازمند سرعت زیادی بودیم از این رو بازیگران فرم نقش فضاسازی و آکسسوار صحنه را هم برعهده دارند.

وی درباره اجرای نمایش در شرایط پاندمی کرونا گفت: این نمایش خاص اجرا در این ایام است و نمی شد زمان دیگری برای روی صحنه بردن آن در نظر گرفت، اما مطمئناً بحران کرونا و کم شدن ظرفیت تماشاخانه ها روی کار ما تاثیر زیادی گذاشته است. البته اداره کل هنر های نمایشی اعلام نموده که 50 درصدی را که از ظرفیت تماشاخانه ها کم شده جبران می نماید، اما تا امروز تنها از ما رزومه و اطلاعات گرفته اند، اما هنوز خبری از حمایت نیست.

حسینی در انتها صحبت هایش مطرح کرد: متاسفانه مدیران فرهنگی که داعیه حمایت از فرهنگ و هنر را دارند در بزنگاه های مختلف مانند شرایط امروز شانه از زیر بار مسئولیت خالی می نمایند و توجهی به مسائل هنرمندان و حمایت از آن ها را ندارند، اما در شرایط عادی همه ادعای خدمت و توجه دارند.

نمایش نقل سرخ نوشته آرش عباسی با طراحی و کارگردانی سیدامیر حسینی تا 22 شهریور ساعت 20 در تماشاخانه سرو روی صحنه است. سید امیر حسینی، مهدی براری، امید چناقچی و سید عرفان فرهی در این نمایش ایفای نقش می نمایند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

به "روایتی از مَشک علمدار کربلا در نقل سرخ" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "روایتی از مَشک علمدار کربلا در نقل سرخ"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید