ضرورت پرداخت مطالبات بازنشستگان در بودجه 1401، همسان سازی حقوق بازنشسته ها پیگیری می شود
به گزارش وبلاگ آژانس الکترونیکی، اسکندری گفت: با افزایش قابلیت های ارائه خدمات الکترونیکی، باید مراجعه حضوری بازنشستگان تحت پوشش به مراکز تابعه و مدیریت های استانی به حداقل برسد.
به گزارش گروه اجتماعی وبلاگ آژانس الکترونیکی، محمد اسکندری سرپرست صندوق بازنشستگی کشوری در نخستین نشست خود با مدیران و اعضای کانون های بازنشستگی استان تهران و 30 استان دیگر که به صورت حضوری و وبیناری برگزار شد، با تاکید بر اینکه حفظ منزلت این بزرگان موی سپید کشور بر ما واجب و ضروری است، گفت: در برخی مواردی که عزیزان مطالبه ویژه ای دارند ما در حد مقدور با جدیت و فوریت آن را پیگیری و اجرایی می کنیم. به نام مثال، کارت حقوقی عکس دار برای بازنشستگان کاملا اختکمک بوده و اگر فردی علاقه به دریافت کارت تازه ندارد نیازی به آن نخواهد داشت.
سرپرست صندوق بازنشستگی با قدردانی از تلاش ها و خدمات مدیرعامل پیشین صندوق بازنشستگی کشوری، شرح داد: کار های خوبی هم در دوره قبل اجرا شده و رویکرد و نگاه ما هم بهبود بیشتر شرایط کنونی به شکلی است که مزیت های تازهی برای بازنشستگان فعلی و آینده این صندوق ایجاد شود.
اسکندری بیان نمود: در هر شرایطی باید به آیندگان توجه کنیم و این مهم را در تصمیم گیری و اقدام در شرایط کنونی مدنظر قرار دهیم، کما اینکه بسکمک از معضلات کشور، چون کمبود آب و برق یا شرایط زیست محیطی محصول عدم توجه گذشتگان به آینده بوده است.
دائمی شدن همسان سازی را با کمک مجلس و دولت پیگیری می کنیم
سرپرست صندوق بازنشستگی کشوری به مهم ترین دغدغه بازنشستگان و مدیران کانون های بازنشستگی سراسر کشور یعنی لایحه دائمی شدن همسان سازی حقوق بازنشستگان کشوری اشاره کرد و گفت: توجه اصولی به این درخواست بازنشستگان ضروری است. متاسفانه در دوره ای و در حالی که درآمد های پیش بینی شده در بودجه محقق نشد و دولت هم برخلاف مصوبات مجلس، با اقداماتی مانع تحقق درآمد های بودجه 1400 شد، بار اقتصادی زیادی هم به بودجه تحمیل شد و این در حالی بود که این مهم بیش از هفت و نیم سال معطل مانده بود و اگر این اقدام از همان ابتدای دولت اجرا شده بود و در کنار آن به منابع پرداخت این مهم توجه شده بود. این رویکرد به تشدید کسری بودجه و در پی آن تورم موجود منجر نمی شد که اثر متناسب سازی را با کوچک کردن سفره بازنشستگان از بین ببرد.
اسکندری شرح داد: اتفاقات خوبی برای افزایش حقوق بازنشستگان در سال های اخیر افتاده و حقوق های کمتر از یک و نیم میلیون تومان افزایش قابل بهتری یافته است، اما شرایط تورمی در کشور که به دلیل تصمیم های سریع و بعضاً سیاسی رخ داد، این افزایش ها را در عمل بی اثر کرد.
او گفت: برای تعیین تکلیف این لایحه که یکی از دغدغه های عزیزان بازنشسته است، رایزنی با نمایندگان مجلس و مسئولان دولت را با مشارکت خود بازنشستگان در دستور کار قرار می دهیم و به این مهم توجه داریم که باید منابع آن در درآمد های دولت در بودجه شناسایی شده و اختصاص یابد.
سرپرست صندوق بازنشستگی پیگیری مطالبات صندوق بازنشستگی و بازنشستگان را در بودجه 1401 و برنامه هفتم توسعه ضروری خواند و بیان نمود: تلاش می کنیم تا در این رایزنی ها در پی افزایش درآمد ها و ثروت صندوق و وصول مطالبات و همچنین تعیین سازوکار هایی برای بهبود شرایط بازنشستگان و معیشت آن ها به صورت عملی باشیم.
اسکندری با بیان اینکه برخی از طرح های اجرا شده، مورد استفاده بخشی از جامعه بازنشستگان و وظیفه بگیران زیرپوشش صندوق واقع شده است، به خصوص اینکه این طرح ها اختکمک است اظهار کرد: روش ما در این گونه موارد بهبود امور و ارتقا، تنوع و توسعه کار است، اما اگر طرحی مورد استفاده عده ای از عزیزان بازنشسته قرار گرفته و از آن رضایت نسبی وجود دارد، حذف یا لغو آن خوشایند و مطلوب نخواهد بود.
او خلاء قانونی برای تعیین تکلیف مجمع عالی بازنشستگان و کانون های بازنشستگی را قابل پیگیری دانست و گفت: من موافق هر نوع طرح و کار قانونی و ساختارمند هستم که به نظرم تشکیل مجمع عالی کانون های بازنشستگی برای ایجاد یک صدای واحد و تسهیل پیگیری و وصول مطالبات بازنشستگان عزیز از جمله روش های قانونمند است که می توان آن را احیا کرد و من در این زمینه با مراجع ذیربط پیگیری لازم را انجام خواهم داد.
سرپرست صندوق بازنشستگی با تاکید بر اینکه با افزایش قابلیت های ارائه خدمات الکترونیکی، باید مراجعه حضوری بازنشستگان تحت پوشش به مراکز تابعه و مدیریت های استانی به حداقل ممکن برسد گفت: تاکید من بر کاهش مراجعات حضوری به مراکز صندوق در سراسر کشور است که در برخی مسائل این کار اتفاق افتاده و در مواردی که نیاز به مراجعه باشد و بازنشستگان ارجمند انتقادی بر آن دارند، ساز و کار لازم برای به حداقل رساندن مراجعات در اولویت خواهد بود.
اسکندری با توجه به نکته بیان شده از طریق یکی از حضار جلسه در خصوص لزوم سنجش موفقیت عملکرد براساس کاهش گلایه های بازنشستگان، با بیان اینکه باید شاخص گلایه مندی بازنشستگان را سنجش و آن را کاهش دهیم افزود: اگر این شاخص کاهش یابد و رضایت ذینفعان افزایش یابد به معنی اثرگذاری عملکرد صندوق و موفقیت در اجرای تصمیم هاست، در غیر این صورت، فقط شعار داده و حرف زده ایم.
او حوزه خدمات اجتماعی، فرهنگی و رفاهی را در کنار حوزه اقتصادی دو بال صندوق بازنشستگی کشوری نام کرد و گفت: تصیم های ما باید بلندمدت باشد. باید در پی افزایش ثروت صندوق باشیم؛ چه از طریق دریافت بودجه و وصول مطالبات از دولت و دستگاه ها و چه از طریق اجرای پروژه های سودآور در حوزه اقتصادی. آنچه در این میان مهم است، کارآمدی و بهره وری و استفاده از مدیران کاربلدی است که در پی ثروت آفرینی برای صندوق و بازنشستگان باشند.
سرپرست صندوق بازنشستگی با اشاره به دو مسئله بیمه تکمیلی بازنشستگان و پرداخت به موقع حقوق گفت: این دو موضوع اولویت کاری صندوق است و تلاش خواهد شد راه حلی برای رفع دغدغه عزیزان بازنشسته فراهم شود.
اسکندری استفاده از ظرفیت های بازنشستگان و کانون ها برای صندوق بازنشستگی را یک مزیت نام و بیان نمود: مدلی برای ارتباط نزدیک و مستقیم با بازنشستگان عزیز طراحی خواهیم کرد تا از مشورت و راهنمایی کارشناسی آن ها در بهبود فرآیند ها و حل مسائل استفاده کنیم.
وی با اشاره به دغدغه های معلمان بازنشسته گفت: معلم ها همواره از گروه های مظلوم جامعه بودند و به تبع آن بازنشستگان فرهنگی هم بعضاً مظلوم واقع شده اند. نگاه ما توجه بیشتر به گروه های مظلوم و آسیب پذیر جامعه است که خوشبختانه جزو سیاست های اصلی دولت سیزدهم و شخص رئیس جمهور است.
گفتنی است که در این نشست روئسای کانون های بازنشستگی استان تهران و 30 استان دیگر به صورت حضوری و وبیناری شرکت داشتند و به بیان مهم ترین دیدگاه ها، نقطه نظرات و مطالبات بازنشستگان و وظیفه بگیران کشوری پرداختند.
منبع: خبرگزاری دانشجو