قوانین بیمه مسافرتی و نکاتی که باید بدانیم

به گزارش وبلاگ آژانس الکترونیکی، آیا می دانستید که علی رغم داشتن بیمه مسافرتی ممکن است نتوانید خسارت خود را بگیرید؟

قوانین بیمه مسافرتی و نکاتی که باید بدانیم

قبل از سفر افراد شور و هیجان دارند و کم تر به فکر رویداد های ناگوار می افتند به همین خاطر هم به دنبال خرید بیمه مسافرتی نیستند. در این مطلب با وبلاگ آژانس الکترونیکی همراه شوید تا ببینیم بیمه مسافرتی چیست؟ چه مواردی را پوشش می دهد؟ قوانین بیمه مسافرتی کدامند و چه نکاتی را باید هنگام خرید، سفر یا پس از وقوع حادثه رعایت کنیم ؟ و شرایط دریافت هزینه های آن چگونه است؟

ممکن است شنیده باشید که فردی که بیمه مسافرتی داشته نتوانسته خسارت خود را از شرکت بیمه دریافت کند. بیمه مسافرتی هم مانند سایر رشته های بیمه (و کلا هر چیز دیگری) قوانین و مقررات مخصوص خود را دارد که باید آن ها را بدانید و در مواقع لازم رعایتشان کنید. البته لازم است بگوییم که شرکت های بیمه کشورمان هم نهایت همکاری را با مسافران انجام می دهند. با اطلاع از قوانینی که در ادامه خواهید خواند، می توانید از بروز چنین مشکلاتی پیش گیری کنید.

بیمه مسافرتی چیست و چرا باید آن را بخریم؟

هنگام برنامه ریزی برای سفر فهرستی از اقدامات را می چینیم و تفریحات بسیاری را در آن قرار می دهیم. یا سفرمان کاری است و در حال آماده کردن خودمان برای وظایفمان هستیم. کم تر افرادی به احتمالات بد و وقایع غیر قابل پیش بینی هم فکر می نمایند و آمادگی روبرو شدن با چنین شرایطی را دارند. بخصوص که این روزها هزینه سفر زیاد شده و سعی می کنیم که هرجور شده با کم ترین هزینه بهترین سفر را برویم. بعضی با خط زدن بیمه مسافرتی از اقدامات لازم این کار را انجام می دهند (هرچند که مبلغ آن در مقابل با سایر هزینه ها واقعا ناچیز است).

تصور کنید به کشوری خارجی سفر کرده اید و یک سرماخوردگی ساده برایتان پیش می آید، اگر دکتر نروید تمام طول سفر بیمارید و همه زمان و هزینه تان به هدر رفته است. اگر هم بخواهید به دکتر مراجعه کنید باید پول زیادی را برای ویزیت و سپس خریدن داروها اختصاص دهید. بهترین گزینه آماده بودن برای چنین مشکلاتی خرید بیمه مسافرتی است.

اما تعریف دقیق بیمه مسافرتی:

(بیمه نامه مسافرتی عبارت است از پوشش صدمات بدنی و بیماری بیمه شده که پس از شروع سفر بروز کرده و یا عارضه ناگهانی و غیر قابل پیش بینی که ابتلا به آن یا شروع آن، پس از شروع سفر بوده و موجب درخواست امداد از طرف بیمه شده یا نمایندگان وی گردد.)

بیمه مسافرتی چه پوشش هایی دارد؟

منظور از پوشش همان مشکلاتی هستند که اگر اتفاق بیفتند شرکت بیمه موظف است خسارتش را به شما بدهد. هر شرکت بیمه پوشش های مختص خودش را دارد و بعضی پوشش ها هم اختیاری هستند یا برای گروهی از رده های سنی محدودیت دارند. در ادامه 4 دسته کلی از آنان را که میان بیشتر شرکت ها مشترکند به شما معرفی می کنیم:

پوشش های مربوط به حوادث خود مسافر

مشکلاتی که اگر برای خود بیمه شده پیش بیایند شرکت بیمه هزینه هایش را پرداخت می نماید موارد زیر هستند.

1- هزینه های پزشکی و بستری شدن در بیمارستان

در صورت بروز هر گونه بیماری برای مسافر و احتیاج مراجعه به پزشک، بستری شدن در بیمارستان و خرید داروهای تجویز شده، هزینه های لازم تا سقف مبلغ ذکر شده در بیمه نامه (با کم شدن فرانشیز) پرداخت خواهد شد.

2- بازگرداندن بیمه شده به کشور خودش یا جابه جاییش به مقصد لازم

اگر حال بیمار رو به وخامت باشد، از شرکت بیمه با پزشک معالجش تماس گرفته می گردد و در صورت احتیاج به کشور خودش یا هر جایی که برای معالجه بهتر احتیاج باشد برده خواهد شد. در صورت احتیاج از آمبولانس یا سایر وسایل نقلیه امدادی استفاده می گردد.

3- پرداخت هزینه های فوری دندان پزشکی

دندان درد از آن مشکلاتی است که بروز ناگهانیش حسابی دردسر ساز است. شرکت بیمه موارد ضروری دندان درد، درمان عفونت و کشیدن دندان را پوشش می دهد.

4- بازگشت اعضای درجه یک خانواده همراه بیمه گذار به کشور

اگر بیماری فرد بیمه شده در سفر برای بیش از 10 روز طول بکشد، حالش وخیم باشد یا فوت کند هزینه بازگشت یکی از اعضای درجه یک خانوده اش با وسیله نقلیه ای که هنگام سفر از آن استفاده کردند و اگر امکان پذیر نبود هرچه پزشک شرکت بیمه تشخیص بدهد پرداخت خواهد شد.

5- سفر فوری و ضروری اعضای خانواده

اگر فرد بیمه شده بیش از 10 روز بیمار باشد، هزینه رفت و برگشت و اقامتش در آن کشور تا سقف معینی پرداخت می گردد.

6- بازگرداندن جسد متوفی

احتمالا هیچکس به چنین چیزی فکر نمی نماید اما در صورتی که بیمه گذار فوت گردد، اقدامات لازم برای انتقال بدنش به محل خاکسپاری بر عهده شرکت بیمه است.

7- بازگشت بیمه شده به کشور بخاطر فوت اعضای خانواده

چنانچه اعضای خانواده بیمه شده (تا درجه دو) فوت نمایند و او مجبور به توقف سفر و بازگشت به کشور گردد در صورت ارائه گواهی فوت و چنانچه نتواند با وسیله شخصی یا وسیله نقلیه ای که برای سفر اجاره شده، بازگردد هزینه های بازگشتش پرداخت می گردد.

8- تحویل دادن دارو

اگر داروی معینی در سفر برای بیمه گذار تجویز گردد که در آن کشور در دسترس نیست، هزینه ارسال و تهیه آن پرداخت می گردد.

9- تهیه پول نقد

اگر بیمه گذار به وسیله رسید، تاییدیه، شکواییه رسمی و … ثابت کند پولش را از دست داده، بیمه با شرایطی به او پول نقد قرض می دهد.

10- هزینه گم شدن مدارک مهم

اگر گذرنامه، گواهی نامه، شناسنامه یا مدارک مشابه در کشور خارجی گم گردد تا مبلغ معینی هزینه های آن پرداخت خواهد شد.

11- هزینه های دفاع قانونی

در صورت بروز مشکلاتی مانند دفاع قانونی در مقابل اشخاص ثالث، حوادث رانندگی تا سقف خاصی هزینه های دفاع پرداخت می گردد.

پوشش های مربوط به بار مسافر

مشکلاتی که اگر برای بار و وسایل شخصی بیمه شده پیش بیایند شرکت بیمه هزینه هایش را پرداخت می نماید موارد زیر هستند.

1- گم شدن بار مسافر در هواپیما

شرکت های بیمه معمولا تا سقف 200 یورو بیشتر از آن چه خود شرکت هواپیمایی باید بپردازد به بیمه گذار خواهد داد. البته فرد باید لیست معینات و محتویات چمدانش مانند حدود قیمت و تاریخ خرید هر قلم کالا را در کنار میزان خسارت پرداختی توسط شرکت حامل به شرکت بیمه بدهد.

2- خسارت های تاخیر در ارسال بار

اگر بار مسافر به ثبت رسیده باشد و حداقل 6 ساعت بعد بار به دستش نرسد مسافر می تواند از شرکت هواپیمایی تاییدیه بگیرد و تا حدود 100 یورو از بیمه بگیرد.

3- یافتن و ارسال بارهای گم شده

در صورت گم شدن بار و چمدان، همکاری ها و هدایت لازم درباره نحوه گزارش کردن آن از طرف شرکت بیمه با مسافر انجام می گردد.

پوشش های ناشی از تاخیر در پرواز

اگر وسیله نقلیه عمومی مسافرتی بیمه شده حداقل 6 ساعت تاخیر داشته باشد مبلغی به عنوان خسارت پرداخت می گردد. به ازای هر 6 ساعت بیشتر از آن (تا 24 ساعت) مبلغی بر آن اضافه خواهد شد.

پوشش های اختیاری و خاص شرکت های بیمه

این بخش از سایر خدمات شرکت های بیمه خاص تر است و به شرایط مسافر و آن شرکت بستگی دارد و البته هزینه خرید آن ها هم بیشتر است. بعضی از پوشش ها که اگر قصد خریدشان را دارید باید با شرکت بیمه صحبت کنید موارد زیر هستند:

  • مریضی های قبلی مسافر مانند آسم، دیابت و …
  • ورزش های خطرناکی مانند اسکی و غواصی
  • سفر به کشورهای خطرناکی که در حال جنگ، اقدامات تروریستی، بلایایی طبیعی و … هستند

قوانین بیمه مسافرتی (مواردی که وظیفه بیمه شده هستند)

انجام اقدامات زیر به هر چه سریعتر اجرا شده فرایند پرداخت هزینه ها و اطمینان خاطر از این که مسئله ای پیش نخواهد آمد یاری می نمایند.

ارائه اعلام خسارت

  • درخواست امداد، تماس با مراکز پاسخگویی 24 ساعته بین المللی (افرادی که انگلیسی صحبت نمی نمایند می توانند با دفتر ایران تماس بگیرند) و در این تماس اطلاعات خود، معینات بیمه نامه، تلفن و توضیح مختصری از حادثه را اعلام نمایند.
  • اعلام خسارت، باید تا 168 ساعت (7 روز) بعد از بستری شدن یا مشاوره پزشکی با شرکت بیمه تماس بگیرید.در غیر این صورت خسارت او پرداخت نخواهد شد. اگر فرد با خطر جانی رو به رو باشد قوانین فوق برایش صدق نخواهد کرد. او باید سریعا به بیمارستان رفته و در اولین فرصت با شرکت بیمه تماس بگیرد.

انتقال پزشکی

  • باید اطلاعات کامل مسافر بیمار، بیمارستان و پزشک معالجش اعلام گردد.
  • تیم پزشکی یا نمایندگان بیمه، بیمه گذار را آنالیز کرده و شرایط را تایید نمایند.
  • شرکت بیمه با موافقت پزشک وسیله حمل و نقل را معین می نمایدو
  • بیمه شده باید بلیطی را که استفاده نکرده به شرکت بیمه تحویل دهد یا معادلش را پرداخت کند.

دیگر شرایط

  • باید بیمه شده بسرعت برای درمان و پیشگیری از گسترش بیماری و مشکل اقدام کند.
  • بیمه شده باید هر سندی که بیمه می تواند از آن خسارت هایش را جبران کند به شرکت تحویل دهد.

نکاتی که باید بدانید!

مواردی که در ادامه می خوانید جزو استثنائات شرکت بیمه هستند.

  • شرکت مستقیم یا غیرمستقیم در نتیجه سو نیت و مشارکت در اقدامات جنایی یا متقلبانه
  • عوامل و بلایایی طبیعی مانند بهمن، سیل، زلزله و هرچیزی وابسته به زمین شناسی
  • اتفاقات تروریستی یا آشوب های گروهی
  • درگیری های نیروهای مسلح در زمان صلح
  • جنگ یا مداخلات بین المللی با استفاده از خشونت
  • اثر مستقیم یا غیرمستقیم رادیو اکتیو، آلودگی ناشی از تشعشعات هسته ای یا تاسیسات آن
  • حوادث ناشی از حضور در شرط بندی، درگیری و دعوا (به استثنای دفاع از خود)
  • بیماری های قبل از بیمه کردن
  • آسیب های ناشی از شرکت در رقابت ها و ورزش های عمومی
  • شرکت در مسابقات اتومبیل رانی و موتور سواری به هر روش، مسابقه، شکار حیوانات خارج از محدوده اروپا، غواصی زیر آب با استفاده از کپسول هوا، قایقرانی در آب های بین المللی با وسیله ای که برای حمل و نقل عمومی مسافر ساخته نشده است، اسب سواری، کوه نوردی، غار نوردی، مشت زنی، کشتی، ورزش های رزمی، پرش با چتر نجات، بالون سواری، سقوط آزاد یا هر ورزش خطرناک دیگری
  • شرکت در رقابت های فدراسیون های ورزشی
  • اسکی و دیگر ورزش های زمستانی خطرناک
  • حوادث ناشی از خطرات شغلی

در این مطلب دیدیم بیمه مسافرتی چیست و در چه شرایطی ممکن است بکارمان بیاید. پوشش های مختلفی که بیشتر شرکت های بیمه آن ها را دارند معرفی کردیم. بعد از آن نگاهی داشتیم به اقداماتی کلی که انجام دادنشان برای دریافت خسارت از طرف بیمه گذار لازم است (انجام ندادنشان ممکن است مانع دریافت هزینه ها گردد، بخصوص از طرف شرکت های خارجی که سختگیری های بیشتری دارند). پس از آن هم استثنائات شرکت بیمه را معرفی کردیم.

در نظر داشته باشید که تعهدات، سقف آن ها و به طور کلی قوانین شرکت ها در جزییات با هم متفاوت است و حتما قوانین مربوط به شرکتی که بیمه را از آن خریداری می کنید را هم مطالعه کنید. برای خرید بیمه مسافرتی می توانید به بخش بیمه مسافرتی وبسایت وبلاگ آژانس الکترونیکی مراجعه کرده و با ورود معینات آن را آنلاین تهیه کنید.

  • بهترین بیمه مسافرتی متعلق به کدام شرکت است؟

در حال حاضر بیمه سامان بهترین خدمات را بین شرکت های بیمه ایرانی ارائه می دهد. برای اطلاعات بیشتر نگاهی به مطلب بهترین بیمه مسافرتی در ایران کدام است؟ داشته باشید.

  • آیا خرید بیمه مسافرتی لازم است؟

خرید بیمه مسافرتی برای دریافت ویزای کشورهای شنگن و بعضی دیگر کشورها لازم است. اما توصیه می کنیم هیچ گاه ریسک بیمه نکردن را نپذیرید.

ضمن این که می توانید خرید بیمه مسافرتی خود را به وسیله وبلاگ آژانس الکترونیکی انجام دهید، اگر تجربه یا پیشنهادی در رابطه با قوانین بیمه مسافرتی و نحوه استفاده از آن دارید در بخش نظرات به ما بگویید.

منبع: الی گشت

به "قوانین بیمه مسافرتی و نکاتی که باید بدانیم" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "قوانین بیمه مسافرتی و نکاتی که باید بدانیم"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید