اصلاح آئین نامه موظفی اعضای هیئت علمی پژوهشی

به گزارش وبلاگ آژانس الکترونیکی، معاون پژوهشی وزارت علوم گفت: یکی از موضوعاتی که در دستور کار معاونت پژوهشی وزارت علوم قراردارد آنالیز آئین نامه معین موظفی اعضای هیئت علمی پژوهشی است.

اصلاح آئین نامه موظفی اعضای هیئت علمی پژوهشی

جلسه مجمع پژوهشگاه های ملی کشور با دستور کار آنالیز آئین نامه موظفی اعضای هیئت علمی پژوهشی تشکیل شد.

در ابتدای این نشست که به میزبانی موسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی و با حضور دکتر پیمان صالحی معاون پژوهشی وزارت علوم، مدیران آن حوزه و روسای پژوهشگاه ها عضو مجمع برگزار گردید.

اصغر زمانی معاون پژوهشی موسسه گزارشی از عملکرد نه ماهه موسسه ارائه کرد که جمع آوری آمار آموزش عالی، پیمایش شرایط اشتغال دانش آموختگان، عقد تفاهم نامه انجام طرح های تحقیقاتی کوتاه مدت به سفارش وزیر علوم، عقد تفاهم نامه با سازمان های مختلف، اتمام 8 طرح پژوهشی و انجام 21 طرح پژوهشی در دست اجرا، برگزاری 6 پنل تخصصی و 18 نشست علمی و تدوین فرم ازما از جمله مهترین اقدامات انجام شده در این گزارش بود.

سپس علی باقر طاهری نیا رئیس موسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی و دبیر مجمع پژوهشگاه های ملی کشور ضمن خوش آمد به دکتر عالمی نیسی رئیس مرکز تحقیقات جمعیتی کشور و دکتر حسن زاده رئیس پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات به عنوان اعضای نو مجمع از زحمات دکتر علیدوستی رئیس سابق پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات تقدیر کرد و ادامه داد: با توجه به صحبت های مطرح شده در نشست اجلاس روسای دانشگاه ها مقرر شد موضوع آنالیز آئین نامه موظفی اعضای هیئت علمی پژوهشی در دستور کار مجمع قرار گیرد؛ لذا این جلسه با همین دستور کار و استماع نظر اعضا در این خصوص تشکیل شده است.

اراده وزارت علوم برای آنالیز و تدوین آئین نامه موظفی اعضای هیئت علمی پژوهشی

پیمان صالحی معاون پژوهشی وزارت علوم نیز در این نشست گفت: همانگونه که در اجلاس روسای دانشگاه ها صحبت شد قرار است تا موضوعاتی مانند اساسنامه و آئین نامه اجرایی طرح شبکه ملی آزمایشگاهی کشور و آئین نامه دوره تحقیقاتی پسا دکترا مورد بحث و آنالیز قرار گیرد و یکی از موضوعات مهمی نیز که در دستور کار معاونت پژوهشی وزارت علوم قراردارد آنالیز آئین نامه مشخص موظفی اعضای هیئت علمی پژوهشی است. تنوع گسترده ای در این آئین نامه وجود دارد و آئین نامه فعلی در بعضی پژوهشگاه ها به درستی اجرا نمی گردد؛ لذا این آئین نامه دارای اشکالاتی است که احتیاج به اصلاح و بازنگری دارد. ما در این جلسه یکسری چارچوب ها و حداقل ها را تعریف می کنیم و جزئیات را پژوهشگاه ها با توجه به ماموریت خودشان اجرا می نمایند.

وی با اشاره به بعضی موازی کاری های در پژوهشگاه ها گفت: اگر می خواهیم در مورد موضوعات ملی و تقسیم کار ملی صحبت کنیم در این جلسه مناسب است و تقسیم کار ملی باید در این شورا ها صورت پذیرد.

صالحی بعلاوه ادامه داد: موسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی به عنوان متولی آمار آموزش عالی می تواند با تهیه و ارسال گزارش های مدیریتی دوره ای برای مدیران حوزه ستادی و روسای دانشگاه ها یاری ارزنده ای در تصمیم گیری برای راستا آموزش علی کشور بکند و خواهان آن شد تا موضوع پذیرش دانشجو در پژوهشگاه ها در دستور کار جلسات آینده مجمع قرار گیرد.

مقاله اصل اول آئین نامه نباشد

محمد جواد لاریجانی رئیس پژوهشگاه دانش های بنیادی نیز در این نشست گفت: در حال حاضر در کشور خیلی با روش های علم سنجی ارتباط نداریم و باید این ارتباط بیشتر گردد.

وی ادامه داد: اکنون مقاله تبدیل به ملاقه شده است. ما در پژوهشگاه ساعت موظف نداریم و مهم این است که محقق درگیر مسئله باشد و امکانات نیز در اختیار وی قرار گیرد، صرفا مقاله نمی توان ملاک سنجش عملکرد یک محقق باشد و مقاله یکی از ترشحاتی است که یک محقق سال ها با آن درگیر است.

لاریجانی گفت: طرح پژوهشی هم در حوزه های مختلف علوم مهندسی، علوم انسانی مفاهیم مختلفی دارد و باید هرساله در شواری علمی مورد ارزیابی قرار گیرد. فعالیت های محقق نیز مورد آنالیز قرار گیرد و ارزیابی گردد یک محقق در پژوهشگاه با یک محقق خوب در جهان مورد ارزیابی قرار گیرد که در چه افقی قرار گرفته است. مقاله نمی بایست تنها خروجی یک محقق باشد و باید بصورت مداوم سخنرانی و نشست های تخصصی علمی نیز داشته باشد. تدریس نیز خیلی مهم است، زیرا که تدریس ذکات علم است. راهنمایی دانشجو و شاگردپروری و تربیت نیروی انسانی متخصص و متعهد نیز یکی از مواردی است که می بایست در آئین نامه نو مورد توجه قرار گیرد.

در این نشست بعلاوه اعضا نظرات خود را در مورد آئین نامه موظفی اعضای هیئت علمی پژوهشی پیرامون آسیب شناسی شرایط فعلی، متناسب سازی ساعت موظف اعضای هیات علمی دانشگاه ها با پژوهشگاه ها، توجه به تفاوت ماهیت پژوهشگاه ها با یکدیگر، استفاده از تجربیات بین المللی، توجه به حوزه ماموریت تخصصی پژوهشگاه ها، توجه به تنوع اعضایهیئت علمی، توجه به ارزیابی اعضای هیئت علمی در آئین نامه و تفویض اختیار به پژوهشگاه ها مطرح کردند.

بعلاوه اصغر زمانی معاون پژوهشی موسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی گزارشی از اقدامات انجام شده با مشارکت بعضی از پژوهشگاه ها عضو مجمع در مورد آنالیز آئین نامه موظفی اعضای هیئت علمی پژوهشی را ارائه و پیشنهاد های این کارگروه را برای حاضرین تشریح کرد.

وبلاگ آژانس الکترونیکی علمی پزشکی دانشگاه و کنکور

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

به "اصلاح آئین نامه موظفی اعضای هیئت علمی پژوهشی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "اصلاح آئین نامه موظفی اعضای هیئت علمی پژوهشی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید