فیلم های دیگری هم خروج می نمایند؟!

به گزارش وبلاگ آژانس الکترونیکی، با اعلام رسمی خبر عرضه آنلاین خروج ابراهیم حاتمی کیا در شبکه وی او دی پیش از اکران عمومی، پیش بینی می گردد که در چند روز آینده فیلم های دیگری که در نوبت اکران بودند هم وارد این چرخه اکران بشوند، چون به نظر می آید تاریخ دقیقی برای بازگشایی سینماها در پی شیوع ویروس کرونا معین نیست و بعضی صاحبان فیلم ها ترجیح می دهند، بدین شکل فیلم هایشان را عرضه نمایند.

فیلم های دیگری هم خروج می نمایند؟!

به گزارش وبلاگ آژانس الکترونیکی، در پی شیوع بیماری کرونا، بیش از یک ماه است که سینماها تعطیل هستند و بدین شکل حتی با بازگشایی سینماها در اولین فرصت هم، نمی توان شرایط عادی را برای اکران فیلم ها پیش بینی کرد. با توجه به اینکه پیش از تعطیلی سینماها، تعداد زیادی فیلم پشت خط اکران داشتیم و از سوی دیگر همزمان با شیوع کرونا، یکسری فیلم های روی پرده و همچنین فیلم های اکران نوروزی هم در نوبت اکران بودند بنابراین با بازگشایی سینماها - در هر مقطع زمانی - سینمای ایران با بحران جدی اکران روبرو خواهد بود.

پخش آنلاین فیلم خروج در سامانه فیلمو و نماوا برای چند روز آینده بهانه ای است تا مروری به آنچه در هفته های گذشته در پی انتشار شیوع کرونا درباره پیشنهاد وی او دی ملی و نمایش فیلم های در نوبت اکران مانده مطرح شد، داشته باشیم.

پیشنهادی که دامنه اینترنتی گسترده ای را می خواهد که ظرفیت آن از سوی وزارت ارتباطات باید فراهم گردد تا به واقعیت بپیوندد و بتواند مخاطبان زیادی را به تماشای آثار روز سینمایی دعوت کند.

25 اسفند ماه چند هفته پس از تعطیلی سینماها؛ انجمن صنفی تهیه نماینده ـ کارگردانان در نامه ای خطاب به سیدعباس صالحی (وزیر ارشاد) و آذری جهرمی (وزیر ارتباطات) اجرای ضربتی پروژه تاسیس وی. او. دی. ملّی را خواهان شدند.

در بخش های از این نامه که در اختیار وبلاگ آژانس الکترونیکی نهاده شد آمده بود: از جمله دلایلی که خانه نشین شدن جمعیت در چین، کره جنوبی، ایتالیا و کشورهایی از این قبیل آسان تر از ایران صورت میگیرد و با بسته شدن سینما، تئاتر و مراکز اجتماعی و تفریحی رفت و آمد در سطح شهرهایشان سریع تر کاهش میابد این است که از زیر ساخت های قوی اینترنتی برخوردار هستند و می توانند در این ایام نفس گیر و ملال آور با برنامه های متنوع اوقات فراغت تحمیل شده بر مردم را به نحوی موثر پُر نمایند.

توقع از میلیون ها کودک، نوجوان، مرد، زن، پیر و جوان که از تحصیل، کسب و کار، گردش و تفریح و امانده اند و با بیرون افتادن از جریان پرشتاب روزمره باید در خانه ها بنشینند و با تعلیق، افسردگی، اضطراب و ترس کنار بیایند، توقعی نیست که بدون چاره اندیشیهای لازم به آسانی براورده گردد و برای مدتی نامعلوم ادامه پیدا کند.

یک اقدام عملی و گره گشا که میتواند مردم را در گذراندن این روزهای سخت همراهی کند، راه اندازی یک شبکه سراسری وی. او. دی. ملی است که بیش از صد فیلم سینمایی فراوری شده در سال گذشته را (که اینک در پشت در بسته سالنهای سینما زمین گیر شده اند) به خانه های مردم بیاورد و با ایجاد رونق فوق العاده در نمایش خانگی به خلوت شدن شهرها و قرار دریافت ملت در خانه ها کمک برساند.

راه اندازی پروژه وی او دی ملی نه تنها در مدیریت شرایط کنونی تاثیری معین نماینده دارد بلکه به تعطیل شدن بازار سیاه و بریده شدن دست سارقان و قاچاقچیان نیز از جریان فراوری داخلی مدد میرساند.

29 اسفند ماه هم یک تهیه نماینده و سینمادار به وبلاگ آژانس الکترونیکی بیان کرد: طرح راه اندازی پروژه وی او دی ملّی با توجه به شرایط پیش آمده در کشور یک اراده می خواهد که باید برای ایجاد یک جهش خوب در رشد مخاطب این فضا، از این موقعیت استفاده کرد.

علی سرتیپی که در سال های گذشته هم مدیریت چند پردیس سینمایی از جمله کورش و حالا ایران مال را برعهده دارد و تهیه نماینده چند فیلم سینمایی نیز بوده از این پیشنهاد و درخواست مطرح شده استقبال نموده بود.

او به وبلاگ آژانس الکترونیکی گفته بود: من با کلیت موضوع تاسیس چنین پروژه ای موافق هستم، اما مسئله اینجاست که باید ظرفیت وی اودی ها افزایش یابد. الان حداکثر ظرفیتی که همین چند پلتفرم معروف در اختیار دارند کمتر از یک میلیون کاربر است که به نظرم حتما شاید در این روزها بیشتر شده است، اما تعداد کاربران این ها باید حداقل سه، چهار میلیون نفر باشد. پس اگر بستری مناسب فراهم گردد این کار به نفع سینمای ایران به لحاظ فراوری و چرخش و نیز به سود عوامل سینما می تواند باشد.

سرتیپی با اشاره به شرایط به وجود آمده در کشور مطرح نموده بود: در کنار این موارد ممکن است این نکته هم مطرح باشد که تکلیف سالن های سینمایی چه می گردد؟ در این باره باید توجه کنیم که این مسئله چند سالی است در جهان هم مورد بحث بوده و شبکه هایی مثل نتفلیکس که منجر به بروز حاشیه هایی در جشنواره کن هم شد در این مورد پیش رو بوده اند. در جال حاضر با شیوع این ویروس کار سالن ها کلا صفر است و دولت باید حتما به طور ویژه حمایت کند اما از آن سو باید برای ساخت و تجهیز سالن های سینمایی و خدمات بهتر هم اقدام گردد چون می بینیم که در امریکا با وجود فعال شدن شبکه های مختلف مثل همان نتفلیکس، سالن های سینمایی نیز کار می نمایند و مخاطب خود را دارند.

این تهیه نماینده در پاسخ به اینکه برخی سینماگران ترجیح می دهند فیلم هایشان حتما روی پرده دیده گردد، هم معتقد بود: این بحثی است که همواره وجود داشته و در چند سالی که شبکه های وی او دی فعال شدند بسیار مورد توجه و هست، اما این قضیه به مرور باید حل گردد چون یک مسئله مهم این است که یک تعداد فیلمی به دلایل مختلف شاید خیلی پیروزیت آنچنانی روی پرده نداشته باشند که این هم لزوما بخاطر پایین بودن کیفیت فیلم نیست. مثلا چند وقت اخیر فیلمی روی پرده داشتیم که در اکران عمومی می توان گفت اصلا پیروز نبود، اما میزان فروش و تماشای آن در وی اودیها بسیار پیروزیت آمیز بود؛ بنابراین حتماً فیلم های دیگری با این ویژگی داریم که می توانند از فرصت نمایش در این شبکه ها استفاده نمایند، منتها به این شرط که خیلی جدی بر روی افزایش تعداد کاربران شبکه ها کار گردد چون اگر تعداد کاربر کم باشد نمایش آن در وی اودی خیلی جوابگوی هزینه ها نخواهد بود.

او باتاکید براینکه شرایط مناسب زمانی است که دست کم سه میلیون نفر کاربر در این شبکه ها داشته باشیم، معتقد بود: به نظرم باید به سمت توسعه زیرساخت های وی اودی برویم و اگر دولت حمایت کند اتفاق خوبی می افتد، این کار فقط اراده می خواهد که الان با توجه به شرایط، وجود دارد و بستر لازم هم از طرف مردم که در خانه ها هستند فراهم شده است. پس اگر از این موقعیت استفاده کنیم، می توانیم یک جهش خوب هم به تعداد کاربران بدهیم.

2 فروردین ماه هم علیرضا داودنژاد هم در پی پیشنهاد یک صنف سینمایی برای راه اندازی وی او دی ملی در راستای تشویق مردم به خانه ماندن در شرایط شیوع ویروس کرونا، نوشتاری را در راستای ضرورت این اتفاق منتشر کرد.

و به تازگی رییس انجمن صنفی سامانه های وی او دی و آی پی تی وی از ارایه طرح اکران اینترنتی فیلم های به نمایش درنیامده به سازمان سینمایی اطلاع داد.

محمد صراف رییس انجمن VOD و IPTV در گفت وگویی با ایلنا با اشاره به تعطیلی سینماها به تازگی شرح داد: طرحی را آماده کردیم و از آنجا که این طرح ملی ست به معاونت علمی ریاست جمهوری، سازمان سینمایی و همچنین به سیدضیاء هاشمی به نمایندگی از شورای عالی تهیه نمایندگان ارایه نموده ایم که بر اساس آن فیلم های اکران نشده که تمایل دارند می توانند در بستر اینترنت به نمایش دربیایند. در این طرح به نام سینما آنلاین که به روی بستر فیلمنت به عنوان تجمیع نماینده اجرا می گردد فیلم ها و آثار سینمایی که اکران نشده اند به شکل سانس بندی بر روی تمام پلتفرم های VODو IPTV بلیت فروشی می گردد و مخاطبان فقط با خرید بلیت و به صورت آنلاین فیلم ها را تماشا می نمایند. در این طرح هر مخاطب در یک سانس معین بلیت خود را می خرد و فقط می تواند فیلم مورد نظرش را در همان سانس و به صورت آنلاین تماشا کند و امکان دانلود نخواهد داشت و حتی اگر نیز بتواند دانلود نمایند به دلیل رمزگذاری هایی که شده فایل دانلود شده قابل اجرا نخواهد بود.

محمد مهدی طباطبایی نژاد 27 اسفند ماه در گفت وگویی با وبلاگ آژانس الکترونیکی درباره این که آیا تصمیمی برای اکران فیلم ها پس از باز شدن سینماها گرفته شده است یا خیر؟ بیان نموده بود: طبیعتا سال آینده با یک شکل و رویکرد جدید وارد بحث اکران سینما خواهیم شد و طبیعی است که نمی گذاریم حقی از کسی ضایع گردد حتی از فیلم هایی که پیش از تعطیلی سینماها در حال اکران بودند.

البته ناچاریم یکسری حمایت های جانبی هم انجام دهیم مثلا پیشنهاد می دهیم تا برخی فیلم های در صف اکران به شیوه های تازه نمایش فکر نمایند چون ممکن است از این طریق از صف اکران خارج شوند و زودتر در دسترس مخاطبان قرار بگیرند. این را هم اشاره کنم که اگر این اتفاق برای فیلم هایی رخ داد، ما بسته های پیشنهادی و حمایتی نیز برای آن ها خواهیم داشت یعنی شاید درصدی از قرارداد پخش نمایش خانگی شان را به عنوان حمایت در نظر بگیریم ولی این پیشنهاد و میزان حمایت باید دقیق تر آنالیز گردد و به تایید رییس سازمان سینمایی هم برسد، پس آنچه می گویم فعلا فقط در حد طرح مسئله است؛ در واقع حرفم این است که برخی فیلم ها می توانند با ارائه با برخی حمایت از طرف ما به دنبال رایت های دیگر نمایشی خود باشند و در صف اکران نمانند.

معاون نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی مطرح نموده بود: با شرایط پیش آمده ناشی از شیوع ویروس کرونا، برنامه اکران سال آینده برای خیلی از فیلم ها دشوارتر خواهد بود و طبیعتاً احتمال اینکه شرایط اکران جدید باشد هم وجود دارد.

طباطبایی نژاد همچنین درباره اینکه آیا از الان چند برنامه و راستا مختلف بر اساس زمان های متفاوت بازگشایی سینماها پیش بینی شده است؟ گفته بود: به طور قطعی تصمیم جدی گرفته نشده ولی دست کم خود من در مقام و مسئولیتی که دارم هم برای 15 فروردین، هم برای 15 اردیبهشت و حتی برای بعد از آن به راه هایی فکر نموده ام؛ حتی این را هم تصور شدم که شرایط فعلی تا خاتمه خرداد ادامه داشته باشد. بنابراین به این فکر کردم که شاید اکران اول سال 99 اساساً با اکران عید فطر شروع گردد یعنی سعی شده همه احتمال ها درنظر گرفته گردد.

به گزارش وبلاگ آژانس الکترونیکی، با توجه به موارد مطرح شده پیش بینی می گردد حتی اگر وی او دی ملی فعلا به مرحله عملیاتی نرسد برخی صاحبان فیلم ها با توجه به شرایط مبهم اکران با مذاکراتی با سامانه های اینترنتی موجود، اگر در مرحله قرارداد و هزینه ها به توافق برسند،فیلم هایشان را پخش آنلاین بنمایند، حال باید منتظر بود تا چه فیلم های دیگری این تصمیم را خواهند گرفت.

منبع: خبرگزاری ایسنا

به "فیلم های دیگری هم خروج می نمایند؟!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "فیلم های دیگری هم خروج می نمایند؟!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید